Thursday, July 28, 2005

We willen allemaal langer blijven!

We zijn allemaal om acht uur wakker, want we willen nog alles wat we kunnen uit onze laatste uren in New York halen. Het uitchecken en het ophalen van de baggage, die voor ons wordt weggeborgen tot we naar het station moeten, verloopt heel snel en om negen uur verlaten we het hotel.

De service in dit hotel was inderdaad buitengewoon. Gisteravond had ik geen internet, terwijl ik er wel voor betaald had en er werd alles aan gedaan om het probleem te verhelpen. Maar zoals al eerder geschreven is het hotel flink oud, vooral de badkamer en de airconditioning lieten heel wat te wensen over! Het was wel een erg leuke ervaring, vooral ook om de gids van de dubbeldekker te horen zeggen, dat het het meest sjieke hotel in de stad is en daar logeerden wij!

Naast het Waldorf Astoria ligt een mooie oude kerk, St. Bartholomew en vlak ernaast een leuk buiten cafeetje, Cafe St. Bart's. De prijzen daar lijken redelijk en we eten er een heel lekker ontbijt, voor mij met een authentieke kom cafe au lait. De ambiance kan ook niet beter, midden in de stad, maar op het terras van een oude, mooie kerk. Ook hier zitten weer Nederlanders vlak bij ons, hoewel ik ze er absoluut niet Nederlands uit vind zien, dit keer.

Kai bij Cafe St. Bart'sVandaag is voornamelijk een winkeldagje. Als eerste stoppen we toch weer bij de American Girl Place voor Saskia. Ik vind het wel erg leuk, dat ze nog zo kinderlijk is en laat haar nog lekker even genieten. De twee oudsten gedogen het bezoek, want ze weten, dat zij zelf daarna aan de beurt zullen komen.


We lopen verder naar Times Square, waar we ons bij de Virgin Megastore gek zoeken naar de wilde, obscure cd verzoeken, die Rick me via email had toegestuurd. Er stonden zeker vijftien artiesten in die email en we hebben er uiteindelijk, met behulp van een heel stel Virgin medewerkers, twee kunnen vinden!

Ook de cd van Hairspray moet natuurlijk mee en Saskia probeert nogmaals Charlie and the Chocolate Factory te vinden, maar die wordt, ondanks dat er in de computer staat, dat er veel exemplaren voorradig staan, nergens gevonden. Virgin medewerkers zoeken er zelfs naar in hun warenhuis, maar Charlie blijft afwezig.

Times Square


Op Katja’s verlanglijstje van winkels staan Billabong en de MTV winkel. Ze vindt daar echter niets van haar gading, dus we staan al gauw weer buiten. Kai wil bij Foot Locker naar nieuwe schoenen kijken en vertrekt daar met een paar flitsende wit met groene Adidas schoenen.

Het is alweer twaalf uur en we zijn naast Planet Hollywood. Alle drie de kinderen willen hier eten. Terwijl je naar boven loopt kom je langs allerlei spullen, die in films zijn gebruikt en handafdrukken van verschillende sterren. In het restaurant is er ook van alles te zien, wat met films te maken heeft.

Het menu is uitgebreid en de bediening is super vriendelijk. We hebben er een gezellige laatste lunch van dit reisje en de kinderen verzuchten, dat ze helemaal niet naar huis willen!!

Planet Hollywood

We hebben nog net genoeg tijd om aan Kai’s wens om naar F.A.O. Schwartz te gaan te voldoen. Deze winkel ging twee jaar geleden failliet, maar is sinds kort weer open. We kijken onze ogen uit naar de gigantische olifanten, giraffen en andere pluche dieren, die er staan. De grootsten daarvan kosten meer dan $10.000!!


Boven ligt een vloerpiano van het soort, dat in de film “Big” werd gebruikt door Tom Hanks. We maken nog net een uitvoering van twee van de FAO medewerkers mee, die allerlei liedjes dansen op het instrument. Saskia vindt het prachtig.


Nu wordt het toch wel tijd om een taxi terug naar het hotel te nemen om de baggage op te halen. We maken eerst nog foto’s van de Trump Tower en Katja, die een t-shirtje met “You’re Fired” aanheeft, krijgt allerlei opmerkingen van jonge mannen hierover.

Het ophalen van de baggage gaat gemakkelijk en om kwart voor drie komen we weer bij New York’s Pennsylvania Station aan. Daar is het een drukte van jewelste, maar onze trein wordt al gauw omgeroepen en we vinden gemakkelijk plaats in een van de treinstellen. Wat is het toch heerlijk makkelijk om met de trein te reizen!!!

Saskia speelt met haar nieuwe pop "Marisol"

En wat gaat zo’n reisje snel voorbij, we hadden alle vier nog iets wat we wilden zien, maar niet aan toe kwamen. Gelukkig wonen we maar drie uur per trein van deze bruisende stad af! Ik kan wel met zekerheid zeggen, dat we allemaal met volle teugen hebben genoten en vol verhalen voor Rick zitten! Die komt ons zo van het station halen.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home